Verlichting kinderkamer

De kinderkamer moet eerst en vooral een plaats zijn waar uw kind tot rust komt. De juiste verlichting kan helpen om het inslapen te vergemakkelijken en bovendien kan dit het verschil maken tussen een slapeloze nacht en het vredig terug inslapen na een late fles. Daarom is zowel de plaatsing als de lichtsterkte van de verlichting zeer belangrijk.

Hoewel de vorm en het motief van de lamp op het eerste zicht de aandacht trekken en een reden kunnen zijn om de lamp te kopen, zijn deze eigenschappen in feite van ondergeschikt belang. De sterkte van het licht is de enige factor van waarde.

Het licht in een kinderkamer moet voldoende fel zijn en toch de ogen beschermen (bron: CozyKidz.nl).

Naast nachtlampjes bestaan er ook projectoren die sterren of andere kindvriendelijke patronen over de ruimte verspreiden.

U kiest best voor een variatie aan licht, afhankelijk van het moment van de dag. Plafond- of muurverlichting is elementair en biedt minder ruimte om te fantaseren dan nachtlampjes of projectoren. Hun functie is dan ook vooral om de ruimte goed te verlichten wanneer het donker is.

Nachtlampjes en projectoren daarentegen hebben een subtielere werking, omdat zij het slaappatroon van uw kleine kapoen kunnen beïnvloeden. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat kinderen gemakkelijker in slaap vallen in een zacht verlichte kamer dan in een kamer die volledig verduisterd is. Het herkennen van hun vertrouwde omgeving zal voor veel baby’s ook een reden zijn om uit zichzelf terug in slaap te vallen.

Nachtlamp babykamer

Zacht licht biedt de nog niet volledig ontwikkelde ogen van uw kind trouwens de rust die zij nodig hebben. Een dimmer is een fantastische investering voor een babykamer, omdat u het licht zo perfect kan aanpassen aan de omstandigheden.

Kies bij voorkeur voor LED-verlichting omdat dit een duurzamere optie is, ondanks de iets hogere aankoopprijs. U zult op lange termijn winst maken en u doet er de natuur een grote dienst mee.

Zorg er ook voor dat u geen verlichting plaatst vlak boven het babybedje. Denk even vanuit het standpunt van uw baby en hij of zij zal er u voor bedanken met een betere nachtrust, die ook u ten goede zal komen. Ook een fel licht vlak boven de ververstafel zal niet in dank worden afgenomen.

Wanneer je baby ouder is kun je langzamerhand gaan denken aan kinder hang lampen of zelfs spectaculaire neon lampen zoals die van het Italiaanse merk Seletti.